Rør og Nål, i stearinrørlysets skær

Hvornår har du sidst bare lyttet? Til musik, Til en du holder af? Dit Barn? En nabo?

Mange af os har glemt at lytte i vores travle hverdag. Det er nødvendigvis ikke fordi vi ikke vil, men der kan være mange forklaringer på hvorfor tiden smuldre mellem vores finger.

I den travle hverdag glemmer vi desværre også at lytte til hinanden, vores børn, vores kroppe, og vi glemmer også at lytte til musikken!

Jeg kan selvfølgelig kun snakke for mig selv. Men, der er altid et men! En af mine bedste måder at restituere på er netop det at lytte til musik. Lægge mærke til de myriader af micro detaljer der er i et stykke musik. Der er som om at livet er en hurtighedsløb! Men jeg ser det som en udholdenhedsløb.

Har du oplevet at få gåsehud, når du hører din yndlingssang? Så kan det være et tegn på, at din hjerne er sammensat på en unik måde.

Det er konklusionen på et studie, som en studerende på det prestigefyldte, amerikanske universitet Harvard foretog sidste år.

Mennesker, der får gåsehud ved at lytte til musik, har således en anderledes struktur i hjernen med en større volumen af fibre, som forbinder deres såkaldte ‘auditive cortex’ med de områder, der er forbundet med følelser. Det betyder, at områderne bedre er i stand til at kommunikere med hinanden, og det skulle medføre, at man er i stand til at opleve stærkere og mere intense følelser.

Manden bag studiet hedder Matthew Sachs.

Jeg må sige at det ikke overrasker mig, at der er noget om det. Igen, jeg kan jo kun snakke for mig selv, men der er virkelig noget om det.

Ovenstående album med Nils Lofgren – Acoustic Live (1997), er for mig til dato det bedste! På LP, men også på CD. Der er nummer 3, ‘some must dream’ virkelig en kandidat til at håret rejser sig, og at det løber mig koldt ned af ryggen.

Husk, lyt til din krop, ellers siger den stop. Lyt til de mennesker omkring dig, de har alle en spændende historie.

Lyd er noget at det mest individuelle, så derfor, disse tanker står jo kun for min egen regning. Men skulle der være nogle derude, der har gjort sig de samme tanker, og har det på samme måde, så er det jo bare dejligt!

Husk! Har du sommerfugle i maven, kan musik måske få dem til at flyve i samme retning, og måske også i formation, og derved, måske, opnå lidt lindring.

Mod… Er evnen til at styre sin frygt.

MKH JCaudio.dk

Jimmi Christensen